Nové BMW X2 a úplne prvé BMW iX2

BMW X2 je automobil, ktorý ako prvý predstavil koncept vozidla Sports Activity Coupé (SAC) v segmente prémiových kompaktných vozidiel. Teraz prichádza na scénu ešte výraznejšia, ešte športovejšia a ešte viac do budúcnosti orientovaná druhá generácia. Výrazne väčšie rozmery a výrazná silueta kupé ukazujú na dizajne exteriéru jasný vývojový skok nového BMW X2. Progresívny charakter nového modelu vidno aj na plne elektrickej verzii BMW iX2, ako aj vo veľkom počte systémov umožňujúcich autonómnu jazdu a parkovanie, ako aj v inovatívnych digitálnych službách, ktoré prináša nový systém BMW iDrive s funkciou QuickSelect a operačný systém BMW Operating System 9.

Nové BMW X2 a úplne prvé BMW iX2

23.10.2023

BMW X2 je automobil, ktorý ako prvý predstavil koncept vozidla Sports Activity Coupé (SAC) v segmente prémiových kompaktných vozidiel. Teraz prichádza na scénu ešte výraznejšia, ešte športovejšia a ešte viac do budúcnosti orientovaná druhá generácia. Výrazne väčšie rozmery a výrazná silueta kupé ukazujú na dizajne exteriéru jasný vývojový skok nového BMW X2. Progresívny charakter nového modelu vidno aj na plne elektrickej verzii BMW iX2, ako aj vo veľkom počte systémov umožňujúcich autonómnu jazdu a parkovanie, ako aj v inovatívnych digitálnych službách, ktoré prináša nový systém BMW iDrive s funkciou QuickSelect a operačný systém BMW Operating System 9.
Nové modely BMW X2 a BMW iX2 sa budú flexibilne vyrábať na rovnakej montážnej linke v závode spoločnosti BMW Group v Regensburgu. V závode v Regensburgu sa vyrábajú aj vysokonapäťové batérie pre plne elektrickú verziu. Nový model BMW iX2 pomôže spoločnosti BMW Group v ďalšom zrýchľovaní nábehu elektrickej mobility. Okrem toho podčiarkuje schopnosť progresívneho prémiového charakteru kompaktného SAC robiť ďalšie pokroky v oblasti trvalej udržateľnosti, ktorá zahŕňa celý životný cyklus vozidla – od výroby šetriacej zdroje, cez fázu používania, až po následnú recykláciu.

MW iX2: prémiová elektrická mobilita v kompaktnom SAC

Plne elektrický variant bude súčasťou nového radu SAC od uvedenia na trh v podobe modelu BMW iX2 xDrive30. Jeho dve vysoko integrované pohonné jednotky, jedna na prednej náprave a jedna na zadnej, dodávajú systémový výkon 230 kW (313 k) (vrátane dočasného zvýšenia výkonu) a systémový krútiaci moment 494 Nm. Model BMW iX2 xDrive30 zrýchli z 0 na 100 km/h za 5,6 sekundy a dosiahne maximálnu rýchlosť 180 km/h. Kombinácia pôsobivých 64,8 kWh využiteľnej energie vysokonapäťovej batérie a vysokej účinnosti pohonného systému umožňujú podľa cyklu WLTP dojazd do vzdialenosti 417 – 449 kilometrov.

K vynikajúcim údajom dojazdu prispieva aj adaptívna rekuperácia a funkcia MAX RANGE. Najnovšia verzia softvéru Max Performance Charging upravuje predovšetkým efektivitu pri nabíjaní vozidla. Okrem toho dostalo plne elektrické vozidlo z kategórie SAC prípravu na používanie funkcie Plug & Charge Multi Contract. A pre model BMW iX2 je k dispozícii aj nový balík Connected Home Charging Package pre domáce nabíjanie optimalizované pre záťaž a solárnu energiu.

Objavte viac